Thursday, February 21, 2013

Kenapa masih tidak mahu berubah..?

Baru-baru nih result untuk exam midterm dekat universiti saya telah dikeluarkan... alhamdulillah lulus... walaupun tak mencapai matlamat yang saya inginkan tetapi saya rasa puas lah sebab dah berikan yang terbaik... (not actually terbaiklah.. hehe cause I still wasted my time doing unnesessary thing during study week like watching movie... FB and etc..). But there are some of my friends yang saya lihat result mereka masih lagi berada pada tahap gagal... so.. I was thinking why did they failed their exam...?

Then I got to knows that some of them didnt fully giving their time to study, but playing some games instead during study weeks and so on...  tak salah sebenarnya nak main game... in facts ramai jer yang saya jumpa (tak lah ramai sangat) yang suka main game tapi result exam gempak-gempak lah jugak... tapi yang menjadi masalahnya ialah bila main game sampai tak ingat dunia... itu lah menjadi punca utamanya kenapa kita gagal...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...