Saturday, July 2, 2016

Aidilfitri , Putrajaya dan Tanta Mesir…

So hari nih rasa rajin sikit nak menulis… dalam fatrah musim raya nih.. aku nak tulis sikit pasal sambutan raya aidilfitri di negara Mesir nih.. aku sebenarnya dah hampr 3tahun tak balik beraya 1syawal dengan family.. last time tahun 2013 …but its okay… sebab aku pun dah lama duduk asrama… memang dah terbiasa berjarak dengan family.. 

So biasanya kalau  kat Malaysia satu syawal kita orang akan berkumpul pagi-pagi kat rumah…  pergi sembahyang raya then mak aku akan panaskan rendang yang telah semalaman dia masak.. ayah aku pulak memang every raya akan beli lemang… actually rumah kita orang kat Putrajaya... kalau korang orang Putrajaya.. korang akan tahu satu kampong dekat pinggirang Putrajaya.. kampung abu bakar baginda something nama kot.. kat situ ade kedai jual lemang yang sangat sedap… dia dekat sebelah highway yang aku ingat..  haha.. (tak der point apa pun.. saja nak bagi panjang sikit artikel nih hehe)

Kenali 10 Individu Paling Berpengaruh di Malaysia


10. Azhar bin Idrus

Azhar bin Idrus atau lebih popular dengan panggilan Ustaz Azhar Idrus (UAI) – Penceramah Agama, mempunyai jutaan pengikut di Malaysia dan Asia Tenggara



 9. Lim Guan Eng


Lim Guan Eng – Ketua Menteri Pulau Pinang/Setiausaha Agung DAP, mengetuai sebuah parti pembangkang paling berjaya di Malaysia.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...